Har du en bekymring om en eller flere elevers trivsel, læring og/eller faglige niveau, kan du finde frem til de rette ressourcepersoner og dokumenter ved at klikke dig frem via guiden nedenfor.
Ved tvivlsspørgsmål er du altid velkommen til at henvende dig direkte i KPC.
OBS! Inden du går i gang med at oprette en ny sag:
Tjek ressourcefordelingsplanen – er eleven allerede tilknyttet en plan?
Jeg er bekymret for
Ved aktutte tilfælde, skal ledelsen kontaktes direkte!
Skolen betjenes af Nina Benzin, psykolog i pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR).
Mail: nbe@gentofte.dk
Træffetid: Tirsdag og torsdag. Telefontid tirsdag kl. 12.00 og 13.00 på tlf.: 21 75 06 11
I Gentofte Kommune er der et naturligt fokus på, at et hvert barn og en hver ung lever et godt børne- og unge liv, der skaber grundlag for et godt voksenliv.
Orienterende samtale
Lærere, pædagoger og forældre kan altid bede om en orienterende samtale, hvis der er bekymring for, om barnet trives eller udvikler sig anderledes end forventet. Der kan være tale om vidt forskellige bekymringer, som man har behov for at drøfte med en fagperson. Lærere og pædagoger kan inviteres med, hvilket kan være med til at nuancere barnets situation i det daglige skolefællesskab. Vi kan ofte afklare mindre problemstillinger via fælles indsigt.
I andre tilfælde er der ud over vejledning brug for en mere specificeret indsats fra PPR, f.eks. områder, der skal udredes og i enkelte tilfælde et længerevarende samarbejde med forældre og personale. I de tilfælde indstilles barnet til PPR, se mere herunder.
Den orienterende samtale er anonym, der oprettes ikke journal og psykologen har tavshedspligt. Mere om den orienterende samtale kan læses her: Informationsbrev vedr. orienterende samtaler.
Indstilling til PPR
Hvis der er behov for en vurdering af barnets vanskeligheder, samtaleforløb med psykologen eller andre psykologfaglige ydelser fra PPR skal der udfyldes et indstillingsskema til PPR i samarbejde med forældre og skole. Skolelederen og forældre underskriver, hvorefter der oprettes journal. Det er vigtigt, at barnets udfordringer og trivsel beskrives grundigt. Indstillingsskemaet afleveres på kontoret af enten personale eller forældre, men altid efter forudgående aftale mellem skole og hjem. Indstillingsskema kan downloades her: Indstillingsskema.
Psykolog
Nina Benzin, PPR
Børn, Unge og Fritid, Gentofte Kommune
Tale-hørepædagogisk bistand på Skovshoved Skole ved tale-hørekonsulent Sanne Lundqvist
Jeg tilbyder tale-hørepædagogisk bistand til børn og unge, der har tale-, sprog- og hørevanskeligheder. Jeg kan træffes på skolen de fleste af ugens dage undtagen torsdag og mandag eftermiddag. Jeg kan altid kontaktes på min mail: satl@gentofte.dk eller på min arbejdsmobil tlf. 30618634, hvor der evt. kan lægges en besked.
Orienterende samtale
Lærere, pædagoger og forældre kan altid bede mig om en orienterende samtale, hvis der er bekymring for et barns tale-sproglige udvikling. Her kan vi afklare mindre tvivlsspørgsmål, og jeg kan give en generel vejledning på baggrund af lærere og pædagogers og eller forældres beskrivelse af barnet. Jeg ser i den forbindelse ikke barnet, og der oprettes ikke journal.
Indstilling til PPR
Hvis der er behov for en vurdering af barnets vanskeligheder udfyldes et indstillingsskema til PPR i samarbejde med forældre og skole. Det er vigtigt, at barnets udfordringer og trivsel beskrives grundigt. Indstillingsskemaet afleveres på kontoret, hvor skolelederen underskriver og sender videre til PPR, som opretter en journal. Jeg kontakter derefter forældre og lærere/pædagoger for at få en bredere forståelse af barnets udfordringer.
Den sproglige vurdering
I min sproglige vurdering af barnet kan indgå samtaler med barnet, evt. besøg i klassen og specifikke talepædagogiske prøver . Disse informationer, samt barnets motivation og tidligere beskrivelser af barnets sproglige udfordringer indgår i en vurdering af barnets behov for talepædagogisk bistand. Jeg udarbejder i kort form et vurderings-og foranstaltningsforslag, som forældrene får. Kopi af vurderingen videregives til skolen med forældrenes tilladelse.
Den talepædagogiske bistand
Afhængig af vanskelighedernes karakter tilbyder jeg råd og vejledning til lærere, pædagoger og forældre om, hvordan de kan støtte barnet i klassen og hjemme. Jeg kan også tilbyde undervisning af barnet enten alene, sammen med forældre eller i små grupper .
Samarbejde med forældre og lærere
Jeg inddrager fra starten forældrene i forløbet, dels for at få en forståelse af barnets udvikling og tale-sproglige udfordringer, dels for aktivt at involvere forældrene i udviklingen af deres barns sprog, og jeg forventer, de støtter op om det hjemmearbejde, barnet får for i taleundervisningen. I hvert enkelt tilfælde vurderer jeg, om forældrene skal være til stede ved sprogvurderingen. Når den samlede sprogvurdering er klar, drøfter jeg den med forældre og lærere og pædagoger ( med forældrenes tilladelse). Herefter aftaler vi i fællesskab det videre forløb.
Forebyggende arbejde
Jeg samarbejder med lærere og pædagoger i børnehaveklasserne om den obligatoriske sproglige vurdering i starten af børnehaveklassen, og jeg deltager i skolens konsultative møder.